Inrikes

Blockad mot bemanningsföretag

I onsdags satte Malmö LS av SAC bemanningsföretaget Arena personal och deras kunder i blockad. Blockaden kommer att fortsätta till dess att uppsägningen av en av Malmö LS medlemmar hävs och han kompenseras. Konflikten började när medlemmen sades upp med arbetsbrist som motivering. Han hade avtalad visstidsanställning under fyra och en halv månad, men hann […]

I onsdags satte Malmö LS av SAC bemanningsföretaget Arena personal och deras kunder i blockad. Blockaden kommer att fortsätta till dess att uppsägningen av en av Malmö LS medlemmar hävs och han kompenseras. Konflikten började när medlemmen sades upp med arbetsbrist som motivering. Han hade avtalad visstidsanställning under fyra och en halv månad, men hann bara jobba i en och en halv. När så andra arbetstagare fick sina kontrakt förlängda begärde facket förhandling. Under denna har Arena Personal inte lagt fram någon turordningslista eller annat som bevisar arbetsbristen.

– Tyvärr är detta inget unikt fall utan snarare praxis hos bemanningsföretagen, och de anställda står i princip rättslösa. De senaste åren har situationen förvärrats, allt färre har tillsvidareanställningar och bemanningsavtalet har försämrats kraftigt, säger Malmö LS fackliga ombud Ola Brunnström.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga