Kultur

Bland systrar och bröder

Böcker kan vara vänner, men kanske inte alltid goda sådana. Natur och Kultur har gett ut en tjock och härlig referenskatalog för alla som arbetar i förskolan, hela grundskolan eller med barn överhuvudtaget: Lena Kårelands (red) Modig och stark – eller ligga lågt. Här har förlaget samlat studier kring barnlitteraturen och vilka budskap den ger […]

Böcker kan vara vänner, men kanske inte alltid goda sådana. Natur och Kultur har gett ut en tjock och härlig referenskatalog för alla som arbetar i förskolan, hela grundskolan eller med barn överhuvudtaget: Lena Kårelands (red) Modig och stark – eller ligga lågt. Här har förlaget samlat studier kring barnlitteraturen och vilka budskap den ger i framför allt genusfrågor. Genom studier med och utan hjälp av de små läsarna själva, ger skribenter och forskare viktiga perspektiv på klassiker som Bröderna Lejonhjärta, Alfons, bröderna Grimms sagor och Pippi Långstrump förstås, men diskuterar också allmänt hur barn- och ungdomsböcker betraktas och används av lärare och förskollärare.

Ett och annat tips på bra barnböcker får vi också; som Fisk till middag om en fiskande, ensamstående kvinna – nästan ett unikum i barnlitteraturen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga