Inrikes

Strängnäs LS tar strid mot badhus

Natten till i tisdags satte Strängnäs LS in stridsåtgärder mot två badhus i Strängnäs kommun. Till att börja med sätts all städning av lokalerna i blockad. – Vi kommer att finnas på plats både morgon och kväll för att se till att ingen städar, säger Anders Nilsson, ombud för Strängnäs LS kommunsektion. Konflikten gäller LS-medlemmen […]

Natten till i tisdags satte Strängnäs LS in stridsåtgärder mot två badhus i Strängnäs kommun. Till att börja med sätts all städning av lokalerna i blockad.

– Vi kommer att finnas på plats både morgon och kväll för att se till att ingen städar, säger Anders Nilsson, ombud för Strängnäs LS kommunsektion.

Konflikten gäller LS-medlemmen Andreas Hellgren, vars arbetsschema och -uppgifter ändrats efter hans halvårslånga pappaledighet. Det nya schemat gör det omöjligt för honom att kombinera sitt arbete med att vara ensamstående förälder. Strängnäs LS hänvisar till brott mot Lagen om anställningsskydd, Medbestämmandelagen och föräldraledighetslagen.

Enligt Anders Nilsson har Strängnäs kommun, som säger sig sakna resurser till att upprätthålla sin jämställdhetsplan, än så länge inte visat någon vilja till att sätta sig vid förhandlingsbordet. Om de inte gör det kommer stridsåtgärderna att trappas upp successivt för att kulminera i en strejk den 30 oktober.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga