Kultur

Fräschaste musikradion finns på nätet

Mats Nileskär och hans P3 Soul är fantastiska. Men hur initierat och passionerat Nileskär än hesar ur sig sina intervjuer med alla stora hiphop- och soulstjärnor kan det bli lite tjatigt. Och är man intresserad av ny musik räcker knappast P3 till. Varför man nu skulle nöja sig med det som går att få in […]

Mats Nileskär och hans P3 Soul är fantastiska. Men hur initierat och passionerat Nileskär än hesar ur sig sina intervjuer med alla stora hiphop- och soulstjärnor kan det bli lite tjatigt.

Och är man intresserad av ny musik räcker knappast P3 till. Varför man nu skulle nöja sig med det som går att få in i en radio när man kan få hur mycket som helst av exakt det man vill ha genom nätets enorma radioutbud?

Antingen i form av kvantitet: Förvilla dig bland de tusentals radiokanaler som trängs på www.shoutcast.com eller www.live365.com, välj genre, ett land eller sök på en artist – är kanalen trist, hoppa vidare till nästa.

Eller satsa på kvalitet genom brittisk public service, www.bbc.co.uk/music/. BBC-kanalen 1Xtra fokuserar till exempel på ny svart musik.

Just nu befinner sig kanalens dj:s i olika städer i USA där de spelar musik, gör reportage och bloggar. Dancehall från New York, drum’n’bass från Los Angeles, r’n’b från Atlanta och – framför allt – hiphop från den just nu så extremt heta södern, närmare bestämt Houston. ”Houstons hiphop-scen har influerat allt du hör inom hiphop just nu.”, som BBC:s Semtex säger.

Vill man ha något liknande på svenska kan man ratta in www.vibes46.com – en svensk webbradiokanal som startats av ett gäng Stockholms-dj:s. 23 olika shower sänder kvällstid hela veckan, huvudsakligen hiphop, dancehall och reggae, men även latin, soul, electro och drum’n’bass. Ofta väldigt fräscht.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga