Utrikes

Europas muslimer mest toleranta

Strong>Invånarna i västerländska länder och den muslimska världen tenderar att se varandra som våldsamma, fanatiska och intoleranta. Deras uppfattningar är ”i många avseenden spegelbilder av varandra”, konstaterar organisationen Pew Global Attitudes project som nyligen genomfört en serie opinionsundersökningar i olika länder. Muslimer bosatta i Europa tenderar däremot att ha mer moderata åsikter. Bara 36 procent […]

Strong>Invånarna i västerländska länder och den muslimska världen tenderar att se varandra som våldsamma, fanatiska och intoleranta. Deras uppfattningar är ”i många avseenden spegelbilder av varandra”, konstaterar organisationen Pew Global Attitudes project som nyligen genomfört en serie opinionsundersökningar i olika länder. Muslimer bosatta i Europa tenderar däremot att ha mer moderata åsikter.
Bara 36 procent av tyskarna och 29 procent av spanjorerna uppgav sig ha en ”fördelaktig” uppfattning om muslimer. I Frankrike och Storbritannien var siffran däremot runt två tredjedelar. I Turkiet uppgav sig bara en av sju ha en fördelaktig uppfattning om kristna, och i Pakistan bara en av fyra. Störst andel med fördelaktig uppfattning om kristna fanns i Indonesien och Jordanien, över 60 procent i bägge länderna.
Bland franska muslimer uppgav sig däremot hela nio av tio ha en fördelaktig uppfattning om kristna, bland spanska muslimer åtta av tio, och bland tyska och brittiska sju av tio.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga