Kultur

Bollen är rund

Det är måhända inte riktigt i samma klass som Brolins klassiska uttalande från sjuksängen – ”Läsa böcker? Så sjuk blir jag aldrig” – men bra nära. I onsdags, efter denna tidnings pressläggning, spelade Sveriges fotbollsherrar träningsmatch borta mot Saudiarabien. Inga saudiska kvinnor släpps in på läktarna eftersom den aktuella arenan är för liten för att […]

Det är måhända inte riktigt i samma klass som Brolins klassiska uttalande från sjuksängen – ”Läsa böcker? Så sjuk blir jag aldrig” – men bra nära. I onsdags, efter denna tidnings pressläggning, spelade Sveriges fotbollsherrar träningsmatch borta mot Saudiarabien. Inga saudiska kvinnor släpps in på läktarna eftersom den aktuella arenan är för liten för att kunna ha separata avdelningar för män och kvinnor.
Det är helt i sin ordning tyckte assisterande förbundskapten Roland Andersson och bjöd på årets hittills roligaste uttalande: ”Om kvinnorna vill se matchen kan de göra det på teve”.
Andersson, som i sin ungdom kallade sig själv socialist, har inte alltid varit så diplomatisk.
Inför VM i Argentina 1978 vägrade den unge Roland att följa med eftersom han inte ville stödja militärdiktaturen.
Han ändrade sig, men tog med en filmkamera och dokumenterade förtrycket. Efter mästerskapen åkte han runt i svenska skolor med filmen för att upplysa barnen om världens orättvisor.
Tiderna förändras, som det brukar heta.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga