Intervjun #7/2023

Mästerliga porträtt av Stockholms skuggsida

David Ärleman författare
David Ärleman vid Björns Trädgård på Södermalm i Stockholm där större delen av hans senaste spänningsroman Allt för Bodil utspelar sig. Foto: Johan Apel Röstlund

Med tre romaner på lika många år är författaren och vårdarbetaren David Ärleman framme vid slutet av sin hyllade romansvit om den ensamstående pappan Arto, dottern Bodil och deras trassliga liv tillsammans. Arbetaren mötte upp honom på Södermalm i Stockholm, området där större delen av böckerna utspelar sig.

Med den uppmärksammade debuten Lite död runt ögonen nominerades David Ärleman 2020 till Svenska deckarakademins pris. Sedan dess har hyllningarna av hans berättelser om livet för de som kämpar på i Stockholms minst sagt stökiga skuggsida avlöst varandra. 

Nu är han återigen aktuell med den tredje och sista delen i sin mästerliga romansvit med bladvändaren Allt för Bodil. En fristående fortsättning på de två tidigare böckerna som kretsar kring den ensamstående pappan Arto, en före detta amfetaminmissbrukare och halvkriminell mångsysslare, och hans elvaåriga dotter Bodil och deras gemensamma kamp för att få rätsida på en inte okomplicerad tillvaro av skulder, skam, svek och längtan efter något som liknar en värdig vardag.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga