Inrikes #6/2023

Stor demonstration mot Sveriges Natoansökan

Demonstrationen, som gick lugnt till anordnades av Allians mot Nato som består av flera grupper och organisationer, lockade uppskattningsvis drygt tusen demonstranter. Foto: Vendela Engström

I lördags samlades demonstranter i Stockholm under parollen ”Nej till Nato – ingen allians med fascister”. Erdoğandockan var på plats, liksom hundratals demonstranter.

Norra Bantorget i Stockholm fylldes under lördagseftermiddagen av ett hav av PKK-flaggor och plakat med budskap som ”Inga vapen åt skurkstater” och ”Nej till Krig – Nej till Nato”. Demonstrationen, som gick lugnt till anordnades av Allians mot Nato som består av flera grupper och organisationer, lockade uppskattningsvis drygt tusen demonstranter.

”Vapen och krig har aldrig byggt upp ett land. Vi vet att krig är mänsklighetens fiende. Vilka skolor har krig byggt? Vilka sjuklingar har krig läkt? Vilka barn har krig mättat”, agiterade en medlem från Revolutionär kommunistisk ungdom, under demonstrationen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga