Inrikes #3/2023

Uber- och Boltförare i dygnslång strejk

Under tisdagen strejkade och protesterade Uber- och Boltförare i tre svenska städer. Foto: Vendela Engström

Under tisdagen loggade apptaxiförare ut ur Uber och Bolts appar och gick ut i en 24 timmar lång strejk. Sedan Taxiunionens första protestdag i Stockholm i november har organiseringen mot appföretagen nu spridit sig till Göteborg och Malmö.

Tutandet hörs långt innan karavanen av långsamt körande bilar dyker upp längs Sveavägen. Omkring 50 bilar sniglar sig fram längs vägen. Flera av dem är prydda med banderoller. ”Politiker sluta blunda” står det på en. ”Vi har fått nog! Uber über lagen?” står skrivet på en annan.

Bakom rattarna sitter apptaxiförare som kör för gigföretagen Bolt och Uber. Klockan 00:00 natten till tisdagen den 10 januari loggade de ut ur apparna kopplade till gigföretagen och de tänker inte logga in igen förrän det gått 24 timmar. De tycker att det är dags att företagen möter deras krav på bättre villkor.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga