Inrikes #94/2022

Uber: “Detta är intjäningar, inte löner”

Uber återkommer till Arbetaren med ett omfattande mejlsvar, efter att reportaget om Taxiunionens protester publicerats.

Arbetaren har tidigare skrivit om taxiförare som organiserat sig för bättre villkor och protesterat utanför Ubers huvudkontor. Nu svarar gigjätten på Arbetarens frågor, via mejl och genom en anonym talesperson. Bolaget skriver att förarna kan arbeta med andra appar samtidigt som de är inloggade på Ubers och att de inte betalar löner utan "intjäningar".

Uber återkommer till Arbetaren med ett omfattande mejlsvar, efter att reportaget om Taxiunionens protester publicerats på webben. Gigföretaget skriver att förarna är centrala "för allt Uber gör" och att deras feedback tas på stort allvar. De skriver att de löpande använder sig av olika undersökningar och feedbacksamtal för att "fånga förarnas upplevelse" av appen.

"Vi pratar på daglig basis med förare då de är en väldigt viktig del för att hålla våra städer i rörelse. Förare har alltid möjlighet att kontakta oss direkt via appen, eller besöka oss på plats på vårt servicecenter", skriver Uber i mejlet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga