Kommentar #82/2022

Så vill Almega runda nya LAS

“Tillsammans med Almega reder Breakit ut på vilket sätt det blir enklare för arbetsgivare att runda turordningsreglerna” så skrev nättidningen Breakit i inbjudan till sitt webbinarie förra veckan. Foto: Skärmdump från Almega.se / Julia Lindblom

Knappt har nya LAS trätt i kraft förrän tjänsteföretagarnas organisation Almega bjöd in till webbinarium om kryphålen i den nya lagen. Arbetarens Martina Engman var där.

“Tillsammans med Almega reder Breakit ut på vilket sätt det blir enklare för arbetsgivare att runda turordningsreglerna” så skriver nättidningen Breakit i inbjudan till sitt webbinarie förra veckan. Intentionen är tydlig: så här skiter du i turordningsreglerna med juridiska tricks. 

Några dagarna innan webbinariet ändras formuleringen “runda turordningsreglerna” till det mjukare  “använda sig av turordningsreglerna”. Jag ser webbinariet med en kopp kaffe i handen. I början svarar deltagarna på en fråga för att engagemanget ska komma igång: är du arbetsgivare? 38 stycken svarar ja och 16 stycken nej.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga