Utrikes #49/2022

“Valresultatet är verkligen välkommet”

Claudia Polo
Claudia Polo är programansvarig för Colombia vid Fonden för mänskliga rättigheter och hon menar att söndagens valresultat är historiskt. Foto: Privat

Tre frågor Claudia Polo, programansvarig för Colombia vid Fonden för mänskliga rättigheter, med anledning av att landet nu får sin första vänsterpresident någonsin.

Valdeltagandet i söndags var det högsta i landet på över 20 år och Colombia får nu sin första vänsterpresident någonsin. Vad säger du om valet?

– Det är verkligen välkommet, och särskilt när så många gick och röstade, att Colombia nu kommer att styras av en vänsterregering. Valresultatet är historiskt och det är första gången som en presidentkandidat verkligen pratar om en hållbar utvecklingspolitik, som tar hänsyn till miljöfrågor och som ökar garantier för åtnjutande av och respekt för de mänskliga rättigheterna i landet. Den nya regeringen representerar hoppet om att kunna fortsätta implementeringen av fredsavtalet som nåddes 2016. Vi behöver djupa strukturella förändringar i landet och någon som lyfter och försöker göra något åt de här frågorna. Vi är många colombianer som är väldigt glada idag.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga