Inrikes #40/2022

Byggnads ska satsa på värvning av utländska arbetare

Byggnads ordförande i talarstolen på helgens kongress och Lars Jonsson i arbetskläder
Trots att Byggnads förbundsledning yrkade avslag röstade en majoritet av ombuden på Byggnads kongress i helgen för Lars Jonssons motion att satsa på värvning av utländska arbetare. Foto: Christine Olsson/TT/Privat

Tvärtemot ledningens rekommendation röstade Byggnads kongress igenom en ny satsning på värvning av utländska arbetare. Att få stopp på villkorsdumpning och skapa samma villkor för alla är ett måste för både svenska och utländska arbetare, anser initiativtagaren Lars Jonsson.

Byggnads måste aktivt söka upp och försöka värva utländska arbetare som medlemmar. Det var budskapet från byggnadsarbetarna i Dalarna och Gävleborg. Och det fick gehör på förbundets kongress som i helgen röstade för en satsning att möta de utländska arbetarna på deras eget språk. Initiativtagaren Lars Jonsson är väldigt glad över stödet.

– De här frågorna är jätteviktiga. Jag jobbar ju själv i byggbranschen och ser hur människor blir behandlade, de far väldigt illa, säger han.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga