Inrikes #38/2022

Oro bland kurder att Erdoğan ska tysta Sverige

Erdoğan
Turkiets allt mer auktoritära president Erdoğan har de senaste åren slagit till hårt mot landets prokurdiska partier och organisationer. Nu fruktar många att han även vill tysta kritiska Sverigeröster. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Turkiets nej till ett svenskt Natomedlemskap är ett sätt att försöka pressa den svenska regeringen till eftergifter. Det menar flera politiska experter. Därför oroas många kurder i Sverige nu över vad de kommande förhandlingarna kan komma att innebära.

Den turkiska regimen med den allt mer auktoritära presidenten Recep Tayyip Erdoğan i spetsen säger nej till ett svenskt Natomedlemskap. I ett uttalande beskriver Erdoğan Sverige som en fristad för kurdiska terrorister och enligt turkiska medier vill landet bland annat att Sverige och Finland utelämnar ett trettiotal kurder och oppositionella.

Något som skapat både ilska och osäkerhet bland den kurdiska befolkningen i de bägge länderna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga