Film #35/2022

Vinst till varje pris

Philippe försöker som filialchef tillfredsställa både sina chefer och rädda de anställda, i En annan värld. Foto: Triart

I den franska filmen En annan värld kläms en filialchef mellan lojaliteter medan hans familj mals ned. Det är en film som visar på omänskligheten i den företagskultur som enbart premierar vinster och ägarskap.

Titeln på regissören Stéphane Brizés nya film är nästan frånstötande intetsägande men väl på plats i salongen dröjer det inte många sekunder innan man är fast. En annan värld börjar mitt i ett allvarligt och sårigt samtal mellan två personer som ska skiljas och vill få upprättelse för offren som har gjorts.

Philippe har jobbat otroligt många timmar per dygn för familjens välfärd, hans fru Anne är bitter över den ständiga ensamheten i äktenskapet. Hon gav upp sin egen lovande karriär en gång, och barnen har knappast träffat sin far under sin uppväxt. Båda makarna lider av det bittra bråket som ingen kan vinna – medan deras respektive advokat höjer buden om hur mycket pengar som kan krävas i kompensation för respektive lidande.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga