Inrikes #51/2021

Nazist får tillbaka beslagtagna vapen

Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, demonstrerar
Tobias Lindberg har länge varit en av de tongivande aktivisterna i nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen, NMR. Nu får han tillbaka sina tidigare beslagtagna vapen efter ett beslut av Högsta förvaltningsdomstolen. Foto: Ulf Palm/TT

Nazisten och den tongivande NMR-aktivisten Tobias Lindberg får tillbaka sina tidigare beslagtagna vapen. Detta efter ett nytt beslut från Högsta förvaltningsdomstolen.

Det var polisen i Stockholm som tidigare beslagtog den 47-årige nazisten Tobias Lindbergs skjutvapen. Hans vapentillstånd drogs då också in med hänsvisning till hans medlemsskap i den militanta nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen. Polisen menade då att det fanns en risk att vapnen skulle kunna användas i kriminella sammanhang. Inte minst med tanke på att han sedan lång tid tillbaka är en av de mest tongivande medlemmarna i NMR och att organisationen öppet förespråkar väpnad kamp i sin politiska verksamhet.

Tobias Lindberg överklagade beslutet till kammarrätten som dock gick på polisens linje. Men i veckan fattade Högsta förvaltningsdomstolen ett beslut att han nu får tillbaka sina vapen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga