Replik #20/2021

Malmö Pride: vi tar avstånd från pinkwashing

Prideparaden mellan Stortorget och Folkets Park i Malmö i juli 2019. Foto: Johan Nilsson/TT

"Malmö Pride har, precis som ni skriver, en tydlig sponsorpolicy, framtagen av styrelsen i dialog med medlemmarna, som vi är noga med att följa. Vi har flera gånger under projektets gång avstått från ekonomiska medel från företag vi inte anser går i linje med vår värdegrund och vi har i samtal med Köpenhamn varit tydliga med vår sponsorpolicy och hur vi förhåller oss till den." Malmö Pride svarar på Queer Aktions insända öppna brev i Arbetaren.

Först vill vi börja med att tacka för ett nyanserat och välformulerat brev. Vi välkomnar alla diskussioner och är övertygade om att de för oss framåt i arbetet kring inkludering och mänskliga rättigheter. 

Copenhagen 2021 - WorldPride och EuroGames, är ett stort projekt uppdelat på flera organisationer. Malmö Pride har antagit projektet med en stark tro om att det kommer att bidra till reell och långsiktig förändring när det kommer till synlighet och inkludering av HBTQIA+ communityt. Det är komplext att arbeta med ett stort gemensamt projekt över flera olika organisationer och i det här fallet även över landsgränser.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga