Inrikes #70/2020

Larmföretagets vd: ”Vi har inte jämfört avtalen”

Företagets vd, Thomas Katby vill tydligt dementera att företaget skulle ha försökt pressa de anställda att lämna Elektrikerna på mötet som ägde rum den 1 september. Foto: Jonas Eriksson, Adam Ihse/TT Montage: Arbetaren

Just nu rasar konflikten mellan Elektrikerna larmföretaget Hometec security om kollektivavtalet som i stället slöts med Unionen. Vd:n tillbakavisar anklagelserna om avtalsshopping och att personal skulle pressats att lämna facket. Han menar att processen att teckna kollektivavtal inleddes i redan i slutet av förra året. Men Unionen uppger att de fick besked om detta först i juni.

Elektrikerna hävdar att när de i april kontaktade larmföretaget Hometec Security Gbg i Göteborg, franchisetagare till bolaget Verisure, om att teckna avtal fick de svaret att företaget behövde fundera på det. Ett par veckor senare fick de beskedet att det inte behövdes något avtal för nu fanns det ett med Unionen istället. Upplevelsen var att företaget agerat på fackets begäran genom att välja ett annat avtal, ett billigare avtal. Men nu tillbakavisar vd:n uppgifterna i ett mejl till Arbetaren.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984