Film #67/2020

Blomsterspråk från Österrike

Jessica Hausner skapar oroväckande miljöer med sina filmer. Foto: Folkets bio

Little Joe är en planta som genmodifierats till att avge en underbar doft som gör den till en ”antidepressiv lyckoväxt” och gjorts steril för att inte föröka sig innan den kan betraktas som säker. Men ”Nature finds a way”, som Jeff Godlblum säger i Jurassic Parc där man enbart tagit fram honor för att inte […]

Little Joe är en planta som genmodifierats till att avge en underbar doft som gör den till en ”antidepressiv lyckoväxt” och gjorts steril för att inte föröka sig innan den kan betraktas som säker. Men ”Nature finds a way”, som Jeff Godlblum säger i Jurassic Parc där man enbart tagit fram honor för att inte Tyrannosaurus ska sprida sig över jorden igen, och som vi sett hända i film efter film – plantan börjar söka sig till människan med sitt allergena men väldoftande pollen för att få hjälp att överleva och leva vidare. Dr Woodard börjar misstänka att Little Joe förändrar biologerna på labbet till att verka som dess lydiga tjänare, och snart börjar även hennes tidigare rara lille son som fått en planta visa likgiltighet och aggressivitet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984