6 minuter: Krislärdomar, Amazon och döden på jobbet i coronatider

6 minuter är en nyhetspodd i kortformat från tidningen Arbetaren. Denna vecka om miljörörelsen som vill lära av krisen, facket som tvingade Amazon att anpassa sig och vem som egentligen har ansvar när någon smittas på jobbet och dör.

Podcast

Nyhetspodden 6 minuter handlar denna vecka om hur Polen återigen attackerar aborträtten – förra gången stoppades det av strejker och massiva demonstrationer, något som denna gång är svårare att organisera. Vi vänder oss också till miljörörelsen för att undersöka vilka lärdomar de vill dra av coronakrisen, inför den omställning som klimathotet kräver, och gräver i hur det juridiska ansvarsutkrävandet kommer att se ut kring situationer där vårdpersonal smittats på jobbet och sedan avlidit. Vi berättar också om hur ett franskt fack tog Amazon till domstol och vann.

Podcasten hittar du på kanalen Arbetaren Radio på Spotify och Soundcloud, samt Arbetaren.se. Du kan även prenumerera på podden i valfritt program genom att använda följande RSS-länk: https://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:788751406/sounds.rss