Inrikes #21/2020

DO utreder slöjförbudet i Skurup

Den 13 januari i år genomfördes en stillastående demonstration utanför kommunhuset i Skurup med anledning av det slöjförbud i skolan som kommunen beslutat om. Ett flertal organisationer stod bakom manifestationen. Foto: Johan Nilsson/TT

Nu ska Diskrimineringsombudsmannen, DO, utreda det uppmärksammade slöjförbundet i skånska Skurup.

Syftet är att se över om kommunens kontroversiella beslut strider mot diskrimineringslagen eller inte. Som Arbetaren tidigare rapporterat klubbade Sverigedemokraterna och Moderaterna i december förra året igenom ett beslut som innebär slöjförbud för både personal och elever i kommunens skolor.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga