Kultur #13/2020

Women in Horror

Blod, kropp och frigörelse är temat för årets minifilmfestival Women in Horror som hyllar kvinnliga skräckskapare. Women in Horror äger rum 15-16 februari, som ett sidoarrangemang inför höstens genrefilmfestivalen Monsters of Film, och ingår i samarbetet hos det internationella nätverket ”Women in Horror Recognition Month” (WIHM). Under februari månad arbetar nätverket med att uppmärksamma kvinnliga […]

Blod, kropp och frigörelse är temat för årets minifilmfestival Women in Horror som hyllar kvinnliga skräckskapare.

Women in Horror äger rum 15-16 februari, som ett sidoarrangemang inför höstens genrefilmfestivalen Monsters of Film, och ingår i samarbetet hos det internationella nätverket ”Women in Horror Recognition Month” (WIHM). Under februari månad arbetar nätverket med att uppmärksamma kvinnliga skräckfilmsskapare, från regissörer och skådespelerskor till ljudtekniker och producenter.

[Kulturanmälan] Women in Horror 2020
15-16 februari
Filmhuset Bio Mauritz (lördag) och Bio Valentino (söndag)
Stockholm
Kvinnor, blod och skräck i minifestival

Med tre långfilmer, fyra kortfilmer och seminarium lyfts frågor kring hur blod och kroppar framställs i filmer av och med kvinnor. Bland filmerna finns bland annat den prisbelönta kortfilmen The Boogeywoman (2019), och i samarbete med Cinemateket visas The Velvet Vampire (1971).

Under lördagens panelsamtal ”Blodet, kroppen och kvinnan” deltar skräckexperten Valeria Villegas Lindvall, filmdoktorand med kvinnliga monster som tema, och skräckregissören och skådespelaren Sarah Giercksky. Moderator är youtubern och filmdistributören Jasmine Martinez. Filmvetarna Johanna Holmin och Gabrielle de Bourg håller i söndagens samtal, som handlar om blodets betydelse och kvinnlig frigörelse. Festivaldeltagare är välkomna att delta i samtalet.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga