Utställning #89/2018

Södertäljebor ställer ut sina vardagsliv

S:t Afrem syrianska ortodoxa kyrkan i Geneta i Södertälje. Grafikens hus ställer ut ett fotoarkiv med material från personer som migrerat. Foto: Staffan Löwstedt/TT

”I min pappas fotoalbum från 1974 såg jag hur han fixade stora middagar och tältade i skogen med ett stort gäng vänner. Jag såg också bilder där de var utanför riksdagen och demonstrerade. För mig var det en stor kontrast till det jag såg i de officiella fotoarkiven i Kanada. Där fanns inte livet som […]

”I min pappas fotoalbum från 1974 såg jag hur han fixade stora middagar och tältade i skogen med ett stort gäng vänner. Jag såg också bilder där de var utanför riksdagen och demonstrerade. För mig var det en stor kontrast till det jag såg i de officiella fotoarkiven i Kanada. Där fanns inte livet som han levde som nyanländ från Vietnam till Kanada representerat.

[UTSTÄLLNING] The Making of an Archive
13/11 – 10/12
Grafikens hus, Södertälje

Det berättar kanadensiska konstnären Jacqueline Hoàng Nguyễn i ett pressmeddelande med anledning av utställningen The Making of an Archive som pågår just nu på Grafikens hus i Södertälje.

Hoàng Nguyễn lyfter att det i de officiella fotoarkiven saknas representationer av invandrade kanadensares vardagsliv. I det egna fotoalbumet finns däremot dessa berättelser.

Projektet The Making of an Archive har tidigare genomförts i Kanada. Till utställningen i Södertälje har konstnären samlat in och gjort en konstnärlig bearbetning av fotografiska material från Södertäljebor med migrationsbakgrund. Det har resulterat i ett nytt fotoarkiv, som berättar om vardagsliv och samhällsengagemang.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga