Inrikes #47/2018

Lidl-butik hotas med arbetsmiljöböter

I slutet av förra året anmälde Handels regionala skyddsombud Lidl-butiken i Löddeköpinge till Arbetsmiljöverket. Foto: Jonathan Näckstrand/TT

Lidl i Löddeköpinge prickades av Arbetsmiljöverket för brister i arbetsmiljön, men lydde inte. Nu riskerar de 80 000 kronor i vite om de inte omedelbart kommer till rätta med personalbrist och stress.

På butiksjätten Lidl i skånska Löddeköpinge råder det fortfarande stora problem med arbetsmiljön. Det anser Arbetsmiljöverket, som prickat företaget en gång tidigare för samma problem.

Myndigheten bedömer att företaget inte rättat till miljön för de arbetande och hotar nu butiken med vite om inte bristerna åtgärdats innan den 5 oktober.

 – Företaget har inte gjort sin läxa som de fick av Arbetsmiljöverket. Det känns inte som att Lidl har tagit det här på allvar, säger Jenny Persson, ombudsman på Handels, till tidningen Handelssnytt.

I slutet av förra året anmälde Handels regionala skyddsombud Lidl-butiken till myndigheten. Personalen hade då slagit larm om personalbrist som ledde till ohållbar stress och sjukskrivningar. Vid en inspektion fann även Arbetsmiljöverket brister.

Lidl svarar i ett mail till Handelssnytt att bolaget redan anser att de gjort vad myndigheten ålagt dem, däribland anställt fler. Hon erkänner dock för tidningen att butiken i Löddeköpinge brustit i sitt personalansvar.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga