Inrikes #19/2018

Skadade arbetare står utan hjälp efter broras

Tolv personer skadades, varav sex svårt, när järnvägsbron i Ludvika rasade ihop i juli förra året. Foto: wizworks.se/TT

När järnvägsbron i Ludvika rasade i somras skadades flera byggnadsarbetare. Men arbetsköparen G&M har varken betalat in några försäkringsavgifter eller hjälpt de polska arbetarna som drabbades att anmäla sina skador.

Det var den 13 juli förra året som tolv personer skadades, varav sex allvarligt, när järnvägsbron i Ludvika rasade. Nyheten fick stor uppmärksamhet och majoriteten av de drabbade var polska byggnadsarbetare.

Olyckan har, enligt tidningen Byggnadsarbetaren, satt djupa spår i de som drabbades av raset. Som ett under omkom ingen men skadorna på åtminstone sex av arbetarna blev omfattande.

Trots detta har arbetsköparen, det polska företaget G&M, inte gjort något för att hjälpa sina anställda. Företaget är verksamma på flera håll runt om i Sverige och har ett så kallat hängavtal med Byggnads och förbinder sig därigenom att följa de överenskommelser som finns inom byggbranschen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga