Radar #2/2017

Från inbördeskrigets sönderslitande realitet

Illustration: Kalle Johansson

I december föll hela Aleppo, en gång Syriens folkrikaste stad, i den syriska regimens händer, efter ett massivt rysk-syriskt anfall. Därmed har inbördeskriget, som snart pågått i sex år, gått in i ännu en fas. Vi återpublicerar här Jonas Enanders text i Arbetaren från 2015, som med utgångspunkt i svensk litteratur i ämnet ger en bakgrund till den blodiga konflikten.

Zamalka, en förort till Damaskus, augusti 2012. Abdulmalik Tello, far till fyra barn och arkitekt till yrket, har återvänt till sin lägenhet för att hämta några kvarglömda dokument. Familjen Tello har flytt Zamalka på grund av striderna mellan Assadregimen och Fria syriska armén, FSA.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga