Insänt

Öppet brev till Dogge Doggelito

Hej Dogge Jag hade alltid uppfattat att du var på arbetarnas sida. Du sa en gång att: ”Kapitalismen grundar sig på utnyttjande och den sprider död och elände omkring sig. Egoismen är dess drivkraft. I socialismen handlar det om gemenskap och samarbete” och jag håller med fullständigt. Men då förstår inte jag varför du som ska vara på […]

Hej Dogge

Jag hade alltid uppfattat att du var på arbetarnas sida. Du sa en gång att: ”Kapitalismen grundar sig på utnyttjande och den sprider död och elände omkring sig. Egoismen är dess drivkraft. I socialismen handlar det om gemenskap och samarbete” och jag håller med fullständigt.

Men då förstår inte jag varför du som ska vara på arbetarnas sida ställer dig till förfogande för en kriminell organisation som försörjer sig på att stjäla från de som inget har och mordhotar fackligt aktiva. En kriminell grupp som har ställt sig i spetsen i offensiven mot fackligt aktiva och mot organiserade papperslösa.

Vi talar om en grupp som med hot om misshandel eller utvisning och falska löften om uppehållstillstånd stjäl 80 000 kronor av många av sina arbetare. Som med samma metoder tvingar papperslösa arbetare att arbeta 200 timmar i månaden för 6000 kronor. Som bryter sig in i min bostad, misshandlar och mordhotar mig, som bedriver utpressning och stal innehållet i datorerna.

Du skrev en sång och framförde den vid invigningen av gangstergruppens tatueringsstudio. Du deltog i en video där maffiagruppen spelade sig själva och efter festen festade ni på en restaurang där papperslösa utnyttjades hänsynslöst och där syndikalisterna vann en strid 2009.

Samma restaurang som tvingade latinamerikaner att bära en tröja där det stod: ”No hablo sueco” (jag talar inte svenska) för att omöjliggöra kontakt mellan diskplockare och gäster.

Denna gangstergrupp som får ditt förbehållslösa stöd driver flera olika bemanningsföretag som säljer arbetarnas tjänster billigt till arbetsköpare i hotell- och restaurangbranschen.

Du sjunger dina lov till denna gangstergrupp och säger att den som inte gillar dem får ”suga kuk”.

Nu kan det vara så att du har blivit förd bakom ljuset och verkligen trott att du gav ditt stöd till en oskyldigt grupp med latinos som bara ville driva en tatueringsstudio.

Det kan vara så att du trodde att alla maffiaanspelningar enbart var en oskyldig lek utan anknytning till verkligheten. Det kan hända.

I så fall hoppas vi att du offentligt förklarar att det inte var eller är din intention att stödja antifacklig maffia i deras våldsamma offensiv mot kämpande arbetarklass.

Du måste välja sida. Jag hoppas att du väljer arbetarnas.

 

Ruben Tastas Duque
Stockholms Restaurant och Hotellarbetarnas Syndikat av SAC

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga