Satir

En promenad i parken

Moderaterna har med sin nya jämställdhetspolitik fjärmat sig från verkligheten. Innehållet verkar enligt oberoende bedömare på SvD vara som hämtat ur den lede Fi:s partiprogram, komplett med feminism och kvotering. Snart vill de väl, precis som Chávez, förbjuda Barbie. Vanligt folk är dock allergiska mot tråkiga haranger om könsmaktsordningar som stör familjelyckan, och intoleranta mot […]

Moderaterna har med sin nya jämställdhetspolitik fjärmat sig från verkligheten. Innehållet verkar enligt oberoende bedömare på SvD vara som hämtat ur den lede Fi:s partiprogram, komplett med feminism och kvotering. Snart vill de väl, precis som Chávez, förbjuda Barbie.
Vanligt folk är dock allergiska mot tråkiga haranger om könsmaktsordningar som stör familjelyckan, och intoleranta mot de som antyder att det skulle finnas interna problem hemma på Villagatan. Dessutom har allmänheten insett att den så kallade 50/50-jämställdheten är dogmatisk och dum. Varför skulle inte 20/80 eller 90/10 kunna vara lika bra? Inget är hugget i sten! Inte heller ”halva makten” är självklart:
– Om bara männen fick rösta så skulle alliansen vinna en promenadseger, säger demokratiexperten Elise Klaxon på SvD. Men det är inte den enda fördelen: mammorna skulle också få mer tid över till att pyssla, ta hand om och baka surdegsbröd!

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga