Inrikes

Aktivister från Fittja häktade

Förra onsdagen stormade polisen en lägenhet i Fittja och grep nio personer, som enligt polisen misstänks ha deltagit i skadegörelsen och stenkastningen som förekom i Fittja dagarna dessförinnan. Polisen uppger att de hittade tillhyggen i lägenheten som skulle kunna användas i attacker mot polisen. Åtta av de gripna häktades i söndags på sannolika skäl misstänkta […]

Förra onsdagen stormade polisen en lägenhet i Fittja och grep nio personer, som enligt polisen misstänks ha deltagit i skadegörelsen och stenkastningen som förekom i Fittja dagarna dessförinnan. Polisen uppger att de hittade tillhyggen i lägenheten som skulle kunna användas i attacker mot polisen.
Åtta av de gripna häktades i söndags på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till mordbrand och föreberedelse till grov misshandel. Enligt polisen är flera av de häktade ”tillresta Afa-aktivister”, något som Antifascistisk aktion Stockholm dementerar. Den 13 november kommer åtal att väckas och aktivisterna kommer att vara fortsatt häktade fram till dess.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984