Satir

Hot om skärpning av Jante

En privatiserad förskola där ägaren plockat ut 3,2 miljoner i vinst har upprört många socialistiskt indoktrinerade svenskar. Men varför skulle det helt plötsligt vara fel att stoppa skattepengar i egen ficka?– Förskolan har ju drivits mer effektivt, många barn per anställd och en alltiallo-gröt som ersatt de olika måltiderna har möjliggjort vinst, säger finansborgarrådet Sten-i-glashus […]

En privatiserad förskola där ägaren plockat ut 3,2 miljoner i vinst har upprört många socialistiskt indoktrinerade svenskar. Men varför skulle det helt plötsligt vara fel att stoppa skattepengar i egen ficka?
– Förskolan har ju drivits mer effektivt, många barn per anställd och en alltiallo-gröt som ersatt de olika måltiderna har möjliggjort vinst, säger finansborgarrådet Sten-i-glashus Nordin. Att folk blir sura tyder bara på att Jantelagen fortfarande har ett grepp om folket.

Många socialdemokrater har dock blivit förbannade: – Detta bevisar bara att Jantelagen inte fungerar, säger Carin Jämliktin. Visst säger vi ofta att kriminalpolitiken ska leda till vård och inte till straff – men det här är undantaget som bekräftar regeln.

Socialdemokraterna lovar att skärpa straffsatserna i Jantelagen till ett ”three strikes and you are out”-system. Inom S finns dock motstånd. Thomas ”Cashflow” Bodström, som nyligen satt sig i just en privat förskolestyrelse, är mycket kritisk. Han har redan två prickar och hans egna nöjesfält Bodströmsamhället – helt finansierat av skattemedel – skulle kvävas i sin linda. Många barn och SÄPO-anställda skulle bli ledsna, hälsar hans pressekreterare.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan