Inrikes

Blockadhot ledde till förhandling

Efter påtryckningar och hot om att trappa upp blockaden mot Östermalms hunddagis har ägaren, Carla Köncke, till slut gått med på förhandlingar med Skärholmens LS av SAC. Konflikten gäller papperslösa Maria som i fyra månader arbetade som hundvakt för 27 kronor i timmen. Ruben Tastas-Duque, Marias fackliga ombud, har krävt att arbetsgivaren ska betala ut […]

Efter påtryckningar och hot om att trappa upp blockaden mot Östermalms hunddagis har ägaren, Carla Köncke, till slut gått med på förhandlingar med Skärholmens LS av SAC. Konflikten gäller papperslösa Maria som i fyra månader arbetade som hundvakt för 27 kronor i timmen. Ruben Tastas-Duque, Marias fackliga ombud, har krävt att arbetsgivaren ska betala ut skälig lön för den arbetade tiden vilket Carla Köncke tidigare vägrat. Blockaden, som pågått i drygt en månad har nu tillfälligt upphört då förhandlingar kommit tillstånd.
– Vi tror att Carla Köncke kommer gå med på det minimibelopp vi har krävt. Det som förhandlas just nu är inom vilken tidsram utbetalningarna ska ske, säger Ruben Tastas-Duque.
Om Carla Köncke inte går med på minibeloppet hotar SAC att utöka blockaden till daglig basis. Dessutom överväger man anmälningar till både Kronofogden, Hälsovårdsmyndigheten och Arbetsdomstolen.
– Det är inte mycket som står rätt till på den här arbetsplatsen, säger Ruben Tastas-Duque.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984