Inrikes

Sparkad trio stämmer SAC

Tre före detta förtroendevalda inom SAC– syndikalisterna, generalsekreterare Lars Hammarberg, förhandlingssekretare Jan Hammarberg och avtalsansvarige Björn Mohlin, stämmer SAC i Arbetsdomstolen. Trion, som har gått ur sina respektive LS av SAC men är medlemmar i Joe Hill-sektionen i Gävle, menar att SAC gjort sig skyldig till brott mot medbestämmandelagen och kräver nu skadestånd på 100000 […]

Tre före detta förtroendevalda inom SAC– syndikalisterna, generalsekreterare Lars Hammarberg, förhandlingssekretare Jan Hammarberg och avtalsansvarige Björn Mohlin, stämmer SAC i Arbetsdomstolen. Trion, som har gått ur sina respektive LS av SAC men är medlemmar i Joe Hill-sektionen i Gävle, menar att SAC gjort sig skyldig till brott mot medbestämmandelagen och kräver nu skadestånd på 100000 kronor.

– Det handlar om ren och skär förhandlingsvägran, säger Björn Mohlin.

Konflikten mellan trion och SAC går tillbaka till i våras då Björn Mohlin och Jan Hammarberg köptes ut efter hot om suspendering. Lars Hammarberg avgick i protest mot detta. Sedan dess menar Björn Mohlin att han förtalats av organisationen och det var om det som den begärda förhandlingen skulle handla. Peter Jacobsson, som företrädde SAC när parterna träffades i höstas, menar att trion varit ute efter att få till en förhandlingsvägran redan från början. Han säger att SAC har förhandlat och sedan ansett förhandlingen som avslutad.
Björn Mohlin meddelar att SAC framöver även kan vänta sig stämning för förtal.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga