Inrikes

Stockholms LS tar 3 till AD

Efter SAC:s politiska strejk den 15 november blev Bengt Wallman uppsagd från sitt arbete på kundtjänsten hos mobiloperatören 3.3 menade att det var kontraktsbrott att delta i en strejk och att Wallman ”brustit i förtroende till sin arbetsgivare”. Den 22 november blev han utskickad från sin arbetsplats utan varsel eller förhandling. Han fick lämna ifrån […]

Efter SAC:s politiska strejk den 15 november blev Bengt Wallman uppsagd från sitt arbete på kundtjänsten hos mobiloperatören 3.
3 menade att det var kontraktsbrott att delta i en strejk och att Wallman ”brustit i förtroende till sin arbetsgivare”.

Den 22 november blev han utskickad från sin arbetsplats utan varsel eller förhandling. Han fick lämna ifrån sig passerkort, skåpnyckel och tjänstemobilabonnemanget och meddelad att han ”aldrig är välkommen tillbaka”.
Nu stämmer Stockholms LS 3 till Arbetsdomstolen och kräver sammanlagt skadestånd på drygt 700 000 kronor. Bland annat 100 000 kronor för att Bengt Wallman sagts upp utan saklig grund samt att uppsägningen inte gick korrekt tillväga. Stockholms LS kräver också 100 000 kronor för upprepade kränkningar av föreningsrätten.
– Vi var helt oense på förhandlingen som vi hade tidigare i februari. De såg hans frånvaro den 15 november som en ogiltig sådan. Det var efter förhandlingen som vi valde att stämma 3, säger det fackliga ombudet Anders Knutsson som deltog under förhandlingen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga