Utrikes

Universitet stängda i Kenya

Två universitet har hittills stängts i Kenya som en följd av lärarstrejken där, uppger nättidningen All africa. Regeringen beordrade lärarna att lämna sina kontor och skickade hem studenterna eftersom den fruktade oroligheter på universitetsområdena. Strejken har pågått sedan den 23 oktober. Lärarfacket kräver att 42 avskedade eller suspenderade medlemmar ska återanställas, att polisen dras tillbaka […]

Två universitet har hittills stängts i Kenya som en följd av lärarstrejken där, uppger nättidningen All africa. Regeringen beordrade lärarna att lämna sina kontor och skickade hem studenterna eftersom den fruktade oroligheter på universitetsområdena.

Strejken har pågått sedan den 23 oktober. Lärarfacket kräver att 42 avskedade eller suspenderade medlemmar ska återanställas, att polisen dras tillbaka från universitetsområdena och löneökningar på 600 procent, mot de 25 procent som regeringen hittills erbjudit.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan