Utrikes

Universitet stängda i Kenya

Två universitet har hittills stängts i Kenya som en följd av lärarstrejken där, uppger nättidningen All africa. Regeringen beordrade lärarna att lämna sina kontor och skickade hem studenterna eftersom den fruktade oroligheter på universitetsområdena. Strejken har pågått sedan den 23 oktober. Lärarfacket kräver att 42 avskedade eller suspenderade medlemmar ska återanställas, att polisen dras tillbaka […]

Två universitet har hittills stängts i Kenya som en följd av lärarstrejken där, uppger nättidningen All africa. Regeringen beordrade lärarna att lämna sina kontor och skickade hem studenterna eftersom den fruktade oroligheter på universitetsområdena.

Strejken har pågått sedan den 23 oktober. Lärarfacket kräver att 42 avskedade eller suspenderade medlemmar ska återanställas, att polisen dras tillbaka från universitetsområdena och löneökningar på 600 procent, mot de 25 procent som regeringen hittills erbjudit.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga