Satir

Veckans botgöring

Veckan har varit fylld med skandaler toppat med handelsminister Maria Borrelias avgång efter att under många år inte betalat greenfee till sin golfbana. Det känns som att det är dags för den andra sidan av våra makthavare – så håll tillgodo med dom goda rika: En Carl, som av blygsamhet inte vill uppge sitt efternamn […]

Veckan har varit fylld med skandaler toppat med handelsminister Maria Borrelias avgång efter att under många år inte betalat greenfee till sin golfbana. Det känns som att det är dags för den andra sidan av våra makthavare – så håll tillgodo med dom goda rika:

En Carl, som av blygsamhet inte vill uppge sitt efternamn men är utrikesminister, säger att han efter ett olyckligt samröre med etnisk rensing i jakt på afrikansk olja nu vill gottgöra det hela. Alla afrikanska skolbarn utom boerna ska få en kul dokumentär-DVD om en principfast mans självuppoffrande diplomatiska kamp för att bomba sönder Serbien. Allas vår nörd Bill Gates har nyligen lagt ett sjusiffrigt belopp på att bygga en första klassens klinik för dövstumma kattungar med koncentrationssvårigheter, vem får inte en tår i ögat av det?

Slutligen sågs minsta prinsessan lämna en femtiolapp i dricks på en hundrakronorsdrink till en chockad bartender – helt plötsligt stod arbetarklassen i innekvarterens rampljus för första gången sen Stureplanmassakern.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga