Utrikes

Ny strategi för EU

EU ska satsa på bilaterala frihandelsavtal, det vill säga avtal med enskilda länder, menade handelskommissionären Peter Mandelsson vid presenterandet av EU-kommissionens nya handelspolicy. ”Vi kommer att avvisa protektionism här hemma och satsa på aktivism för att öppna marknader utomlands”, säger han enligt EU Observer. Näringslivsorganisationen Unice hyllade den nya strategin. NGO-koalitionen Seattle to Brussels network […]

EU ska satsa på bilaterala frihandelsavtal, det vill säga avtal med enskilda länder, menade handelskommissionären Peter Mandelsson vid presenterandet av EU-kommissionens nya handelspolicy. ”Vi kommer att avvisa protektionism här hemma och satsa på aktivism för att öppna marknader utomlands”, säger han enligt EU Observer.

Näringslivsorganisationen Unice hyllade den nya strategin. NGO-koalitionen Seattle to Brussels network trodde däremot att den kommer medföra sänkt miljöstandard, sämre ekonomisk utveckling i fattiga länder och ”sätta upp stora hinder för regeringars självbestämmande”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan