Utrikes

Sex döda i Gaza

Sex palestinier dödades, bland dem två barn, och 19 skadades i flera israeliska attacker mot Gaza i måndags, enligt den palestinska nyhetsbyrån Maan News. Attackerna skedde i staden Beit Lahiya i norra Gaza och var enligt den israeliska arméns talesman svar på palestinska raketbeskjutningar. Samtidigt rapporterar den israeliska tidningen Haaretz att de palestinska militanta grupperna […]

Sex palestinier dödades, bland dem två barn, och 19 skadades i flera israeliska attacker mot Gaza i måndags, enligt den palestinska nyhetsbyrån Maan News. Attackerna skedde i staden Beit Lahiya i norra Gaza och var enligt den israeliska arméns talesman svar på palestinska raketbeskjutningar.

Samtidigt rapporterar den israeliska tidningen Haaretz att de palestinska militanta grupperna i Gaza är redo att gå med på eld upphör och släppa den kidnappade israeliska soldaten. Uppgörelsen är ett egyptiskt initiativ och de palestinska grupperna har förutom samtidigt eld upphör från Israels sida också krävt israeliska garantier för att vissa palestinska fångar ska släppas. Enligt Haaretz skulle detta presenteras för USA:s utrikesminister Condoleezza Rice av president Mahmoud Abbas under tisdagen. Hamas har dock inte bekräftat uppgörelsen, uppger tidningen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga