Kultur

Alla män är talibaner!

Grannar och arbetskamrater är i chock. Hur kunde han? Han som var så snäll och trevlig? Med risk för att tangera gränsen för den så kallade osmakligheten är det alldeles fantastiskt bra att den misstänkte ”Hagamannen” är en vanlig kille. En småbarnspappa som gillar att bygga bilar och hus och är sambo sedan många år. […]

Grannar och arbetskamrater är i chock. Hur kunde han? Han som var så snäll och trevlig?
Med risk för att tangera gränsen för den så kallade osmakligheten är det alldeles fantastiskt bra att den misstänkte ”Hagamannen” är en vanlig kille. En småbarnspappa som gillar att bygga bilar och hus och är sambo sedan många år.
Kanske kan det innebära slutet på alla ruskade huvuden varje gång någon påpekar att våldtäktsmän och kvinnomisshandlare inte är några tvehövdade monster utan, just det, vem som helst. Till och med den där lite blyge arbetskamraten, snäll på gränsen till själv-utplåning.
Om inte annat är det en bra kunskap att ha i ryggen i kampen mot majoriteten våldsmän – de som våldtar någon de känner på världens farligaste plats: hemmet.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga