Hjälp oss bli några fler – allas insatser behövs nu!

Hej!

Jag heter Toivo Jokkala och är chefredaktör för tidningen Arbetaren sedan 2015.

Arbetaren läses som aldrig förr. Enligt de senaste siffrorna i vår webbstatistik har vi över 45 000 läsare av våra artiklar varje månad. Vi har också ett rekordstort antal följare på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram i dagsläget. Men: Vi måste få fler betalande läsare! Och vi måste få det nu.

Vi är måna om att ha mycket upplåst material tillgängligt på webben, så att så många som möjligt ska kunna ta del av vår journalistik. Men vi behöver få in runt 300 fler prenumeranter för att kunna bibehålla intäkterna och presstödet på samma nivå som innan. Om inte är hela tidningens utgivning hotad.

Hjälp oss gärna att nå det! Det är egentligen inte så dyrt.
För inte ens 12 kronor per vecka i snitt (och under 10 kronor per vecka om du är arbetslös, studerande, pensionär eller sjukskriven) får du två fullmatade webbnummer per vecka samt vårt maffiga månadsmagasin hem i brevlådan.

Arbetaren är:

  • den tidning som utförligast rapporterat om de planerade inskränkningarna i strejkrätten i Sverige och motståndet mot dessa,
  • den tidning som flitigast och mest initierat skildrat facklig gräsrotskamp,
  • den tidning som instiftat Ottarpriset, som nu delats ut två år i rad, senast till samtyckeskämpen Ida Östensson,
  • tidningen som tog strid mot skånska kommunpolitikers försök att peka ut ensamkommande flyktingbarn som bidragsfuskare,
  • den tidning som var först med att avslöja att arbetarna på LKAB tvingades ut på farliga golv efter dödsolyckan i Svappavaara sommaren 2018 och
  • den tidning som sedan 1950-talet rapporterat om den utsatta situationen för personer med icke-normativ funktionalitet.

Med er hjälp kan den fortsätta att hålla den ställningen – men utan fler betalande prenumeranter går det i dagsläget faktiskt inte. Stöd oss – teckna en prenumeration nu med formuläret nedan!

Med hoppfulla hälsningar,

Toivo Jokkala
chefredaktör

Vill du teckna autogiro på 49:- i månaden? Gör det här arbetaren.se/autogiro

Du kan även teckna prenumeration månadsvis på arbetaren.se/prenumerera

Uppdatering 10 maj:

Stödet sedan i april har varit fantastiskt och vi har fått in ungefär 250 nya prenumeranter! Det betyder att vi nu är c:a 50 prenumeranter ifrån att nå vårt mål om 300 nya prenumeranter innan mitten av maj!

Uppdatering 25:e April:

Det har gått tre veckor sedan vi publicerade denna uppmaning och vi har fått in ca 190 nya prenumeranter. Vi är alltså ungefär 110 nya prenumeranter från att för tillfället nå vårt mål. Så passa på och hjälp till nu genom att teckna en prenumeration för bara 49:-/månad!

UPPDATERING Torsdag 11:e april

Nu har det gått en vecka sedan denna uppmaning gick ut och stödet har varit fantastiskt! Vi har redan fått in ca 100 nya prenumeranter! Vi behöver nu få in ca 200 till inom de närmsta veckorna, så gör gärna vad du kan för att hjälpa oss – sprid ordet till vänner och bekanta, grannar och arbetskamrater, tillsammans fixar vi det här!


Prenumerera

Påbörja en prenumeration eller logga in för att se din aktuella prenumerationsstatus.

Vill du ha autogiro fyller du dina uppgifter här.

588 kr

Helår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

294 kr

Halvår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

49 kr

En månad (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

10 kr

24 timmar

Denna prenumeration gäller i 24 timmar och ger dig tillgång till allt låst innehåll på Arbetaren.se.

*Månadsmagasinet samlar längre samhällsreportage, essäer och intervjuer som publicerats i webbtidningen i ett tryckt magasin. Det kommer inte att finnas tillgängligt i handeln. Endast prenumeranter på tidningen Arbetaren kommer att få detta magasin.