Inrikes #5/2023

“Vem är det som styr landet nu, är det Erdoğan?”

Tusentals människor demonstrerade mot den turkiska invasionen av Rojava i centrala Stockholm hösten 2019. På lördag hålls en ny demonstration. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Turkiets krav på Sverige ökar. Inte minst efter den uppmärksammade dockupphängningen i förra veckan. Nu kräver regimen i Ankara att svensk polis stoppar den planerade demonstrationen i Stockholm på lördag som väntas samla tusentals personer. Arbetaren har pratat med två personer som är med och arrangerar demonstrationen.

Under parollen Nej till Nato - ingen allians med fascister väntas tusentals personer samlas i centrala Stockholm på lördag. Demonstrationen är en protest mot Turkiets omfattande krav på den svenska regeringen och att de kontroversiella förhandlingarna med regimen i Ankara fortsätter.

– I Sverige finns det en lång tradition av att stå upp för mänskliga rättigheter och för kurdernas sak. Men vem är det egentligen som styr landet nu, är det Erdoğan? Jag tror inte det var på honom som det svenska folket röstade, säger Hakan Cifci som tidigare tillhört utrikeskommittén inom Kurdistan National Congress men som nu representerar organisationen Kurdiska demokratiska samhällscentret i Stockholm.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga