Redaktionellt

Detta tycker läsarna om Arbetaren

Stort tack alla er som fyllt i läsarundersökningen. Över 200 personer har svarat på undersökningen som vi skickade ut i vårt nyhetsbrev. Det första som slår oss när vi läser är resultatet är att vi har väldigt engagerade prenumeranter.

På den första frågan om vad man tycker om tidningen är den absolut allra största gruppen är väldigt nöjda med tidningen.

När vi frågade “Om du fick önska att vi skrev mer om något, vad skulle det vara?” svarade våra prenumeranter att man vill läsa mer om politik, klass, antifascism, feminism, klimatfrågor. Svaret förvånade oss lite grann. Vi får ibland kritik för att vi skriver för lite om ”arbete, facket, villkor, löner”, men det var alltså bara det näst populäraste ”Om du fick önska”-alternativet bland våra läsare.

Att notera är att ”Arbete, facket, villkor, löner” tillsammans med “klass” är listat i vårt uppdrag från vår ägare SAC syndikalisterna. Kanske är våra läsare nöjda med vår rapportering från arbetsmarknaden, men tycker att vi ska bli vassare inom ”politik”-området?

Vi vet utifrån vår internetstatistik att det är våra artiklar om arbete och arbetsplatskonflikter som engagerar mest. Tillsammans med just antifascism. Antifascismen har ju varit en del av tidningens DNA sedan slutet av 30-talet. Och det är inte förvånande att våra läsare vill ha mer antifascistisk bevakning med tanke på att vi precis fått högerregering som leds av ett högerextremt parti.

Nästa fråga var: “Finns det några format du skulle vilja se mer av?” Den största gruppen vill att vi ska satsa mer på ”Längre reportage, intervjuer, granskningar”. Men det är de långa reportagen som kostar i arbetstid, personal och kraft.

Det är artiklar som kräver research och som noga fakta- och källkollas. Vi behöver helt enkelt fler prenumeranter för att kunna leverera mer av det!

Vi drar slutsatsen att våra prenumeranter tycker om tidningen – men att de vill ha mer! Men för att kunna leverera mer Arbetaren behöver vi ännu fler läsare – det tryggar tidningens finansiering.

Hjälp oss växa och granska mer!

Börja prenumerera – 59 kronor i månaden

Tight i plånboken? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Redan prenumerant? Så här kan du stärka Arbetaren.

Gå över till autogiro – minska våra administrationskostnader

Läs Arbetaren endast digitalt – mer pengar till granskning (Kryssa i att du INTE vill ha magasinet hem i brevlådan – endast för dig som vet med dig att du endast läser oss på webben)

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan