Inrikes #50/2022

HRF: Crew Bemanning ”tycks bryta mot det mesta”

Schysta listan och en lastbil med Crew-loggan på motorhuven
Crew Bemanning är med på Hotell- och restaurangfackets "schysta lista", men i verkligheten är villkoren allt annat än schysta. Foto: Skärmavbild, Privat

Chaufförer på Crew Bemanning arbetade upp till två heltider var på en månad. Men enligt Hotell- och restaurangfacket som har kollektivavtal med företaget är det inte bara arbetstiderna som bryter mot lagar och regler. 

Företaget Crew Bemanning Sweden AB har undertecknat Bemanningsavtalet och är skyldiga att följa både arbetstidslagen och vägarbetstidslagen. Men i Arbetaren vittnar både tidigare anställda chaufförer och företagets egna redovisning om helt andra villkor. Det är arbetstider på upp till dubbelt så många timmar som en normal heltid. Det är 16 timmar i sträck bakom ratten med en ständig rädsla att dö på jobbet. 

– Jag var rädd. Det hände att jag somnade bakom ratten flera gånger. Jag kunde inte hålla fokus. Jag var livrädd att jag kunde förlora livet på en sekund, säger Muhannad Zeidan, tidigare anställd på företaget. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga