Inrikes #41/2022

S: Fastighets kan inte samverka med V

Markus Pettersson, första facklig-polistisk sekreterare, Socialdemokraterna. Lennart Mauritzon förbundsordförande, Fastighets. Nooshi Dadgostar, partiledare, Vänsterpartiet. Foto: Anders Wiklund/TT, Anders G Warne, Paul Wennerholm/TT

Fastighets kongress röstade igenom att förbundet ska samarbeta med Vänsterpartiet på samma sätt som med Socialdemokraterna. Men nu kastar Socialdemokraterna grus i maskineriet.

Socialdemokraterna accepterar inte att LO-förbundet Fastighets skulle dela sin fackligt-politiska samverkan mellan S och Vänsterpartiet. Det är det klara besked som Socialdemokraternas första facklig-politiska sekreterare Markus Pettersson ger i tidningen Fastighetsfolket.

– Då hade vi fått ha en väldigt lång diskussion. Det hade varit omöjligt skulle jag säga, och det skulle vara en katastrof för Fastighets medlemmar. Man samverkar med en part, inte med flera, eftersom samverkandet bygger på att man litar på varandra till hundra procent, säger han till tidningen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan