Inrikes #40/2022

Nato­demonstration terrorstämplad i turkisk media

Demonstrationen tog avstamp från Norra Bantorget och avslutades på Sveavägen framför Socialdemokraternas högkvarter. Foto: Vendela Engström

I helgen arrangerade Rojavakommittéerna en demonstration i Stockholm mot Nato med parollen "Ingen allians med fascister!". Något som fick spridning i turkisk statsmedia där demonstranterna kallades för "terroristsympasitörer".

Norra bantorget, Stockholm. Bakom Brantingmonumentet hänger en banderoll med texten ”We are all terrorists in the eyes of fascists”. Det är Rojavakommittéerna som arrangerar demonstrationen ”Nej till Nato – Ingen allians med fascister” som en reaktion på den svenska Natoansökan och mot att gå in i en militärallians med auktoritära ledare som Turkiets Erdoğan. Liknande demonstrationer kommer att hållas i Malmö och Göteborg kommande helg.

Veronica Stiernberg är en av demonstranterna. Hon har tagit med sig ett plakat med orden ”Så emot krigshetsen! Nej till Nato”.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga