Bok #5/2022

Lika skruvat som verkligheten

Tommy Sundvall. Foto: Vendela Engström

I Tommy Sundvalls seriebok På äventyr i senkapitalismen fortsätter de tre vännerna Hunter, John och Morris sina frihetliga äventyr. Ständigt överraskade över nyliberalismens cynism, lika ofta med radikala lösningar på problemet.

Serietecknaren Tommy Sundvall har en särskild förmåga att få ihop det absurda med den krassa verkligheten, den naiva gulligheten hos hans seriefigurer med en ibland galen amoralitet, sagomotiven som kryddar upp klasskampen till en fest – i alla fall för läsaren.

I serieboken På äventyr i senkapitalismen jobbar tre vänner ständigt på nya idéer för att överleva, och kanske lite mer än så, genom att utnyttja systemet. Taffliga som Tårtan-karaktärerna Janos, Hilding och Frasse, och uppkäftiga som bröderna Marx svingar de sig mellan gigjobben som i förstone ser ut att kunna vara något av ett fritt valt arbete. Snart sitter de klibbigt fast i någon annans vinstintresse – och klasskampen kan börja, med alla medel.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga