Inrikes #68/2021

Malmö stad satsar tre gånger mer på rika områden

Västra Hamnen i Malmö med Turning Torso och Västra Varvsgatan till vänster och Ribersborg ovan till höger. Foto: Johan Nilsson/TT

Områden som Västra hamnen och Limhamn, där medelinkomsten är hög, får betydligt mycket mer pengar än fattigare områden som Seved och Lindängen när det kommer till utveckling av området. Det visar en granskning av Malmö stads infrastruktursatsningar, som Sydsvenskan har gjort.

Sydsvenskan har granskat alla investeringar i infrastruktur på över 30 miljoner kronor de senaste fyra åren. En majoritet av alla stora investeringar i stadsmiljön har gjorts i stans rikare delar. Det satsas tre gånger så mycket pengar på stadsmiljön i Västra hamnen, Limhamn och Hyllie jämfört med Lindängen och Seved.

Ordförande i tekniska nämnden i Malmö stad, Andreas Schönström (S) förklarar i Sydsvenskan att skillnaderna beror att kommunen under lång tid investerat i centrala delar och längs havet för att ge staden en annan attraktionskraft. På frågan om varför staden inte bekostar upprustning av utsatta områden svarar han Sydsvenskan:

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga