Inrikes #57/2021

Kriminalvårdare tagna som gisslan

Polisinsats vid Hällbyanstalten i Eskilstuna
Hällbyanstalten har enligt Kriminalvården sammanlagt 98 platser och är ett fängelse i den högsta säkerhetsklassen med flera intagna som är dömda för allvarliga brott.

Två kriminalvårdare togs under onsdagseftermiddagen som gisslan på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna. Ett stort räddningspådrag befinner sig just nu på platsen.

Larmet till polisen kom vid 12.20 på onsdagen. Enligt uppgifter till bland annat Aftonbladet ska då två intagna på anstalten överfallit två vikarierande kriminalvårdare och tagit dem som gisslan med hjälp av bland annat rakblad fastsatta på tandborstar. De ska sedan ha täckt över övervakningskamerorna och barrikaderat sig inne i ett av vaktrummen.

Polis, insatsstyrka, förhandlare och räddningstjänst kallades till platsen men vid tre-tiden beskrevs läget fortfarande som låst. Enligt uppgifter till Svt kräver de två intagna en helikopter till platsen för att på så sätt ta sig därifrån. Hällbyanstalten har enligt Kriminalvården sammanlagt 98 platser och är ett fängelse i den högsta säkerhetsklassen med flera intagna som är dömda för allvarliga brott. Aftonbladet rapporterar att de två intagna är dömda för bland annat mord.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga