Inrikes #50/2021

Strejk för avtal på husvagnsföretag

– Händer inget träder varslet igång. Då blir det en total arbetsnedläggelse av våra medlemmar, säger Håkan Hammarström, central ombudsman på IF Metalls förhandlingsenhet. Foto: TT/IF Metall/montage Arbetaren

Om inte arbetsköparen ändrar linje går IF Metalls medlemmar ut i strejk på torsdag med krav på kollektivavtal. Medling pågår, men än har ingen lösning hittats. Enligt arbetsköparen, husvagnsföretaget Fritidscenter, bottnar den avoga inställningen till facket i tidigare missnöje med en tidigare ombudsman och att facket nu är ”oresonabla”.

På torsdag morgon lägger IF Metalls medlemmar ned arbetet på tre av Husvagns- och husbilsförsäljningsföretaget Fritidscenters fyra anläggningar. Detta under förutsättning att inte medlarna lyckats ena parterna innan dess. Men just nu ser det mörkt ut för någon försoning. Enligt facket vägrar arbetsköparen blankt att teckna avtal med IF Metall.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984