Inrikes #43/2021

HRF överens med Transport om avtalsshopping

Cateringföretaget Gate Gourmet på Arlanda och Per Persson, avtalssekretare, HRF
Till Hotellrevyn beklagar Per Persson att HRF:s avtal är utformat så att det blir billigare och så attraktivt att företag är villiga att ta upp kampen för att byta till det. Cateringföretaget Gate Gourmet på Arlanda och Per Persson, avtalssekretare, HRF Foto: Johan Nilsson/TT, Fredrik Sandin Carlsson

Transport och HRF har skickat en gemensam skrivelse till cateringföretaget Gate Gourmet om vad facken kallar företagets avtalsshopping. Transport stämt företaget för avtalsbrott. HRF:s avtalssekreterare skäms för att deras avtal är så billigt att företag tar strid för att byta till det.  

Cateringföretaget Gate Gourmet avtalsshoppade till sig det billigare avtalet med Hotell- och Restaurangfacket, HRF, genom en försåtlig omorganisering, anser Transport som stämt företaget till Arbetsdomstolen. Nu har HRF och Transport skickat en gemensam skrivelse till företaget där de kräver att företaget pausar omorganisationen, skriver Hotellrevyn.

– Vi och Transport är överens om att det är vi fackförbund som bestämmer vilket avtal som ska gälla för de anställda. Det avgörs av LO:s organisationsplan, säger Per Persson, HRF:s avtalssekreterare till tidningen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga