Inrikes #41/2021

Nazist bakom vit makt-butik åtalas för vapenbrott

Knallskott i en låda
Polisen hittade en stor mängd knallskott och tårgas i anslutning till nazistens bostad. Nu åtalas han bland annat för vapenbrott och för att ha kört bil amfetaminpåverkad. Foto: Johan Nilsson/TT

En nazist som driver den nätbaserade vit makt-butiken White United åtalas nu för att ha lagrat stora mängder knallskott och tårgasspray på sitt lager. Mannen, som även är medlem i Nordiska Motståndsrörelsen, är tidigare dömd för bland annat vapenbrott och misshandel.

Det var i början av maj förra året som polisen fann sammanlagt 153 knallskott, så kallade bangers, och 63 brukar tårgas i mannens bostad och garage på en ort i Västmanland. Förutom sitt medlemskap i den militanta och allt mer splittrade nazistsekten Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, driver han också den webb-baserade vit makt-butiken White United. Nu åtalas han för så väl vapenbrott som brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, rapporterar tidningen Expo.

Samtidigt åtalas han också för narkotikabrott och rattfylleri, då han i höstas förra året ska ha kört en lätt lastbil amfetaminpåverkad.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga